Nøgne Imperial Brown Ale

Trettiofyra hundradelar. Ungefär så lång tid tog det från att hjärnan uppfattade Nøgnes logga till att jag hade fattat ett köpbeslut. Efter moget övervägande la jag ner en, notera EN, flaska i korgen och begav mig mot kassan. Efterkloka lärdomar:

1. Det var ett sånt tillfälle där du tar mer hänsyn till de delar av din kropp som sitter under huvudet än själva huvudet (tungan, hals, näsa, smaklökar – allt sånt är huvud).

2. Det kom att visa sig vara ett sånt tillfälle där du kommer på dig själv med att du tog alldeles för mycket hänsyn till de delar av din kropp som sitter under huvudet (mage).

Nøgnes Imperial Brown Ale är en rakryggad kostymöl som du går igång på – har den kysst dig en gång kan du inte sluta tänka på den. Mörkt, närmare svart, och doft av robust bröd (i ölvärlden mer känt som malt). Det är inte ett sött öl. Så kan man säga. Men smakar man riktigt noga så hittar man en liten doftdos karamell.

Ölet är sofistikerat. Flaskan är snyggt avskalad och går i brunt. Det lämnar ett stort skum i glaset när du häller upp det. Det är relativt lättdrucket, men det kräver att du smakar av varje klunk och att du tar god tid på dig.

Ska vi sätta Nøgnes Imperial Brown Ale i ett sammanhang så vill vi jämföra det med en bättre cigarr. Det här är ett öl du dricker när du vill imponera. Det här är ett öl du dricker i kostym. Hade man druckit öl på ett viktigt möte så hade det här ölet stängt affären. Är du raffinerad och världsvan? Lider du av Mad Men-komplex? Beställer du alltid Whiskey Sour när du är på drinkbar? Då är detta förmodligen ölet för dig.

Disclaimer:
Recensenten drack detta öl iförd shorts, sittandes i en förortsetta, tittandes på en sämre fotbollsmatch. Men hey! Det funkade också. Funkade bra.

India pale ales slutbetyg:

(7.5/10)

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!