Veckans helgtips – Dags för lite Amarillo från Oppigårds

I den här veckans påse hittar vi en fruktig humlebomb från Oppigårds, en fantastiskt snygg flaska från Sigtuna och en Red Seal Ale.

Oppigårds Amarillo

Precis som namnet antyder är detta en ale gjord på humlesorten amarillo. Jag är en sucker för amarillo så när jag såg den här ölen på Systemet så hade jag förstås stora förhoppningar. Jag måste säga att den verkligen infriar förväntningarna och jag skulle nog vilja säga att det är den bästa ölen som Oppigårds har gjort. Det här är en öl som doftar underbart. Att den sedan har en skönt fruktig humlebeska från amarillon gör ju inte direkt saken sämre.

Sigtuna Black October

Först och främst en jävligt snygg flaska. Jag går verkligen igång på den här avskalade flaskan med en riktigt snygg svartvit bild. Ölen som sådan är svart i färgen. Jag måste säga att vid första klunken var jag inte överförtjust men den växer på en. Vid andra och tredje klunken kände jag att det här ändå är en jäkligt bra öl att sitta och smutta på. Lagom beska med sköna choklad- och kaffetoner.

Red Seal Ale

Den här ölen är ganska hyllad om man kollar runt på andra ölbloggar. Jag instämmer och säger att det är en bra öl men jag vet inte riktigt om jag vill hylla den. Den är bra, absolut. Men jag saknar det där extra. Hur som helst är det en bra öl som dessutom finns på ganska många krogar som i övrigt har ett ganska skralt ölutbud. Om du skulle råka befinna dig på en sådan rekommenderar jag att du tar in den här.

Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!