Veckans helgtips – Rye lager, ännu en ruggigt bra öl från Mohawk

Veckans helgtips innehåller en Lager bryggd på rågmalt, en brittisk IPA, en bitter från Nynäshamn och en humlebomb från Sierra Nevada. Låter det som en bra mix?

Rye Lager

Både jag och Daniel gillar ju Mohawk brewery. Jag har fortfarande inte druckit någon öl som inte är god därifrån och den här är verkligen inget undantag. Det är en mörk lager som, i och med att den är bryggd på rågmalt och amerikansk humle, känns rent stingslig och ovälkomnande till en början. Sen omfamnas man av smaken. Och den smaken omfamnas man gärna av.

Bedarö Bitter

Vi gillar ju microbryggerier och Nynäshamns Ångbryggeri är ju ett mikrobryggeri. Ett jävligt bra sådant med sjuhelvetes bra öl. Belägna mitt i den underbara sommarstaden Nynäshamn. All öl har namn från trakten och just Bedarö hittar du här. Det här är i mitt tycke är detta den bästa ölen dom gör. Det är en tydlig beska man möts av men den är ändå inte på något vis obalanserad – det här är helt enkelt en jäkligt bra öl. Har du inte druckit den förut så köp den. Har du druckit den förut vet du redan att du borde köpa den igen.

Torpedo Extra IPA, Sierra Nevada

Nu är det dags. Som namnet antyder är det här en öl som inte kompromissar så mycket. Det är mycket humle i den här ölen. Man får sig sin humlefix kan man säga. Vill du ha lite skönt drag i kinderna och känna att tungan börjar rulla ihop sig? Då vet du vad du ska handla.

India Pale Ale, Fullers

Den här jag hade jag aldrig köpt på Systembolaget förut och jag måste jag måste tyvärr instämma i recensionen från Ölkultur. Det är en god öl och den slinker ned fint men… den lämnar inte så mycket mer. En god rekommendation till er som vill ha en lättdrucken IPA.

Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!