BrewDog Hardcore IPA

BrewDogs dubbel-IPA. Den väger in på 9,2 % och 150 IBU. Låt oss konstatera att det här är en ganska hård öl. Det här är en öl som kan börja brinna på en fjälltopp och som ger vilken Pripps-drickare som helst en hjärtinfarkt. Kokar du musslor på den här ölen så ligger köttet nere på kastrullbotten och skakar när du är färdig. Eller som BrewDog skriver i det sedvanliga manifestet på flaskan: ”This is an extreme beer rollercoaster for freaks, gypsies and international chess superstars.”

Om vi flyttar fokus till doften så är den förrädisk. Det doftar försommaräng och det doftar glada midsommarrop och det doftar karamellsöta sommarkyssar. Det är Edens jävla Lustgård i ölriket, för när vi sätter läpparna mot flaskan och tippar den mot munnen så kastas vi rätt ner i BrewDogs rockpunkiga smakhelvete. Den där skitiga, skotska ölpuben där man får brungrumlig spottloska i ögat om man beställer en ljus lager.

Den extremt humliga smaken smakar länge. Den sitter kvar så länge i kindväggarna att den höga alkoholhalten dessvärre brinner igenom mot slutet av ett glas. Den är inte riktigt så balanserad som jag hade hoppats, utan hamnar snarare i kategorin ”extrem öl” än ”extrem smakupplevelse”.

BrewDog Hardcore IPA är förmodligen inte den godaste dubbel-IPA:n du får tag på i världen, men flaskan skriker attityd, bryggeriet är attityd och ölen rätar upp dig i ryggen. BrewDog rullar rätt skönt med den här bloggen. Så kan vi avsluta.

India pale ales slutbetyg:

(6.5/10)

Andra recensioner: Ölhunden och Ofiltrerat.

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!