Veckans helgtips – Hardcore IPA Nov04

Läs mer om...

Liknande inlägg

Tipsa dina polare

Veckans helgtips – Hardcore IPA

Det här är nog det fetaste helgtipset vi har bjudit på hittills. Vi kan inte riktigt släppa den där ölen för “freaks, gypsies och international chess superstars.” Utöver den har vi ytterligare en av Sigtunas magiskt snygga flaskor, denna gång i form av Dunkel Lager. För att avrunda kvällen dricker vi Nils Oscars Kalasöl. Skål!

Hardcore IPA – BrewDog

Om du kommer hem från jobbet en dag mitt i veckan och bara vill ha en kall öl men lika gärna kunde tänka dig ett glas avslagen Pepsi, då rekommenderar jag inte den här ölen. Om du däremot vill ha en öl som i mångt och mycket påminner om en smäll på käften av en överviktig skotsk tant i randigt förkläde, ja, då rekommenderar jag verkligen den här ölen.

Kalasöl – Nils Oscar

Det här var en av mina favoritöl innan jag började nörda ner mig i IPA-träsket. Då höll jag den som en av de bästa öl jag druckit. Nu når den kanske inte riktigt lika högt men den har en fortsatt hög status i mitt ölbibliotek. Smaken är skönt brödig med en bra beska. Nisse, han kan han!

Dunkel Lager – Sigtuna Brygghus

Som ni kanske har förstått vid det här laget är jag löjligt förtjust i Sigtunas formspråk – flaskorna är fantastiskt snygga. Det här är en i stort sett kolsvart öl som doftar lite rostat med kaffeinslag. Själva smaken är god, men det drar ju inte till i kinderna direkt. Den är lite väl mesig för min smak. Allt som allt en bra öl som gör en gedigen insats. Mer Taco-Anders än Zlatan, typ.

Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!