Bästa julölen 2011 – Bad Elf Winter Ale

Trillade in på Hotell Amaranten igår. Intog en soffa, tog av mig jackan och satte av mot baren. Väl där satt det en tomtenisse på tappen. Han hette Bad Elf och kom ifrån Ridgeway Brewing i Stoke. Vi tittade på strängt på varandra. Sen gick vi på dejt.

Han var trevlig, nissen. Han hade pudrat sig i rödlätt koppar och han skvätte charm omkring sig med en lagom tjock skumkrona. När man hade honom i munnen så smakade han mer som en sommar-IPA än en traditionell julöl; sträv och bitter humle i kombination med söta malttoner. Det är absolut inte mig emot. Hellre än sommarkatt på vintern, än ett snöfall på sommarn, som jag brukar säga.

Jag gillar nissen. Om det blir en lugn stund i julstressen så är det inte omöjligt att vi ses igen. I annat fall hoppas jag att vi hittar tillbaka till varandra i något annat sammanhang. Kanske står han i en hylla på bolaget i framtiden?

India pale ales slutbetyg:

(7.5/10)

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!