Bästa julölen 2011 – Anchor Christmas Ale

Vi gör ett jätteskutt bort ifrån den traditionella mellanmjölken som heter Oppigårds och kastar oss in i ett amerikanskt julinferno. Om du sluter ögonen och luktar på Anchor Christmas Ale 2011 så kommer du att tänka på jultomten. Ni som är i gränslandet mellan att vara gammal och ung kommer ihåg ”Ensam hemma”. Om Kevin hade varit 20 år äldre hade han inte käkat glass direkt ur förpackningen. Då hade han druckit Anchor Christmas Ale direkt ur flaskan. Den här ölen plockar fram dina minnen av dem amerikanska julen, oavsett hur du minns den.

Kryddorna är svåra att sätta fingret på, men det smakar choklad i kombination med sura bär. Ölen jobbar strävt, torrt och är förmodligen inte en bra kombo med den oinvigde. Det sägs att ett år på lagring gör ölen ännu bättre. Jag lägger ner en i källaren och hoppas att det stämmer. Resten sparar jag för julbordet. I min familj tror jag faktiskt att den faller i god jord. Vad tror ni – skulle gästerna runt ert julbord uppskatta en Anchor Christmas Ale?

India pale ales slutbetyg:

(7.5/10)

Andras recensioner:
Ölhunden är inte lika nöjd som jag
.
Buteljerat ger den ändå ett hyggligt betyg, men lämnar en del att önska
GP ger fem starka fyrar, bra där!

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!