Bästa julölen 2011 – Fuller’s Old Winter Ale

Jag har inga höga tankar om Fuller’s. Det är deras bedrövliga IPA som har gett dem en lång och brant uppförsbacke i min bok. Men allt det där som fattas i IPA:n – beskan, tuffheten, karaktären – det sitter lite snyggare på Old Winter Ale. Fuller’s visar att dom kan, jag lyfter på hatten och säger att det här är en öl för den som vill ha lite drag i käften till jul.

För 23 spänn kan du ställa en English strong ale som levererar tillsammans med det mesta på julbordet. Ölet saknar den typiska julkaraktären och sätter knappast fart på julstämningen i stugan, men mörk bärnstensfärg spelar klassiskt med dina sinnen och förpassar dig till den där lugna, trygga julatmosfären. Den som definierar själva julen som sådan.

Annars tror jag att den här ölen kommer till sin fulla rätt på en sensommarveranda ihop med ett par skålar färskfångade kräftor och en nygräddad västerbottenpaj. Det är i den mentala bilden jag kommer vara när jag sluter ögonen och släcker en Fuller’s Old Winter Ale i strupen den 24:e.

India pale ales slutbetyg:

(7/10)

Andra recensioner:

GP ger den fyra av fem fyrar.
Ölrådet ger den omdömet “trygg” och betyget 5/10.
SvD skriver “mjuk, rund, fyllig och fruktig brygd från det klassiska Londonbryggeriet” och ger full pott – 5/5!

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!