Bästa Julölen 2011 – Mysingen midvinterbrygd

Jag kan ju börja direkt med att säga att jag är en sucker för öl från Nynäshamn. Jag håller deras Bedarö Bitter som en sjuhelvetes bra öl. Jag var därför rätt taggad och förväntansfull när jag skulle testa deras julöl.

Jag häller upp den i glas och ser en mer eller mindre helt svart öl med ett vitt skum med en något gulaktig ton.

När det gäller själva smaken så har den en skön beska med en massa sköna julkryddor såsom kummin, nejlika, vanilj och apelsinskal.  Det är här jag tycker det verkligen visar sig att de vet vad dom pysslar med i Nynäshamn. När man bombar på med alla dessa kryddor är det lätt att det bara smakar från kryddorna och därmed blir sött och sliskigt. Så är verkligen inte fallet här. Det här är en ganska kärv öl med en massa goda toner från alla kryddor ovan men det är fortfarande en besk, brödig ale.

Den här ölen lär funka skitbra på julbordet och jag måste säga att jag verkligen rekommenderar den.

India pale ales slutbetyg:

(8/10)

Andras recensioner:
GP ger den 4/5

 

Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!