Bästa julölen 2011 – Underlig Jul

Våra lusekofteprydda vänner i väst producerar en julöl som heter Underlig Jul. Det är en glögginspirerad historia som är ordentligt kryddad med en massa olika julkryddor.

Titeln stämmer bra in på ölen. Det är en brunfärgad öl vi har här med en ganska kraftig julaktig doft. Det luktar kanel, ingefära och kardemumma. Så långt är jag med. Själva smaken är först söt och fruktig för att sen bli överkörd av alla julkryddor som bara forsar fram på  ett nästan obalanserat sätt.

Jag är inte helt övertygad, den når helt enkelt inte hela vägen fram. Det är en god öl men den når inte alls upp till den nivån jag förväntar mig av en öl från Nøgne.

India pale ales slutbetyg:

(6/10)

Andra recensioner:
Ölhunden och jag är överens
GP ger 4/5
SVD ger också 4/5

Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!