Bästa julölen 2011 – Winter Lager

Det har blivit dags för Samuel Adams bidrag till årets julölsskörd. Deras Winter Lager lanserades 1989 och är således en veteran i sammanhanget.

Winter Ale smakar karamellaktigt och sött. I mitt tycke kliver den över på fel sida av gränsen sliskigt. Den utpräglade beskan som brukar karakterisera en julöl finns inte heller där. Den här ölen har faktiskt ingenting som får mig att bli exalterad. Den är helt enkelt inget vidare.

Om man ska vara på sitt snälla humör skulle man eventuellt kunna argumentera för att detta är en duglig öl innan man sätter sig ner för att avnjuta julbordet. Men det humöret är vi inte på idag utan vi konstaterar att det finns andra öl som gör alla jobb innan, under och efter julbordet bättre. Det här blir en kort recension, men öl som människor får vad dom förtjänar. Det här är inget vi rekommenderar. Lägg 17,50 kronor på något annat. Om du väljer att lägga dem på en annan öl kan du kika här för våra andra julrecensioner.

India pale ales slutbetyg:

(3/10)

Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!