Celebration ale – Sierra Nevada

Sierra Nevadas jul/vinter-IPA är här i och med den tillfälliga lanseringen i februari. Det här är en fresh hop ale vilket innebär att den är gjord på den första humleskörden och i humleväg så används Chinook, Centennial och Cascade. Amerikanskt så det förslår alltså och det här är en ganska typisk amerikansk ale, där vi snackar mycket humle och en skön frisk smak.

Allt som allt är det här en bra öl som piggar upp lite i vintermörkret, den har en frisk smak med medelstark beska.Jag har dock lite svårt att greppa kontexten för den här ölen, den lanseras som en celebration ale med en snöig stuga på etiketten men jag skulle hellre sett den som en sommar-IPA att avnjuta på en uteservering.

För att sammanfatta det hela. God öl men inget att minnas. Köp en Torpedo IPA istället.

India Pale ales slutbetyg:

(5.5/10)

Andra recensioner

Manker Beer gillar den.

Ofiltrerat likaså.

Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!