Oppigårds Amarillo

Oppigårds Amarillo är en något kraftigare pale ale på 5,9 procent som endast smaksatts med Amarillo. På bryggeriets webbplats står att läsa: “Ölet utsågs på SBWF 2010 till bästa öl i sin klass samt Sveriges bästa fatöl.”

Dalabryggeriet som är välbekant vid det här laget har tidigare fått utstå ett och annat hårt ord här på bloggen. Trots de fina utmärkelserna får Amarillo heller inget toppbetyg. Det är en öl som smakar mycket Amarillo och har en kraftig beska, men så mycket mer blir det inte. Inga överraskningar, inget unikt intryck och därför, tyvärr, inget som lever vidare i minnet. Positivt kan sägas vara att du inte behöver pynta mer än 20 spänn för en flaska.

Vad tycker du?

India pale ales slutbetyg:

(6/10)

Andras recensioner:

3,8 hos ofiltrerat.se. Av 5 gissar vi, och konstaterar att det finns andra som är lite besvikna.
“Spring och köp Amarillo”. 10/10 på Allt om öl. Jo jag tackar jag.
4,15 av 5 på olkultur.com. Kolsyran är krispig.

Johannes

Om Johannes

Norrlänning med förkärlek till den amerikanska öltraditionen och bryggerier som Great Divide, Flying Dog, Southern Tier och Sierra Nevada. Dyker även ner i ett och annat whiskyglas.

Läs fler inlägg jag har skrivit!