Bästa påskölen 2012 – Oxymoron Black IPA – Mohawk Brewing

Förra året levererade Mohawk en Black Easter IPA i påskägget. I år får vi Oxymoron Black IPA. Ni lingvistiskt invigda därute vet förstås att oxymoron betyder ett uttryck som innehåller motsatta betydelser och det är precis vad den här ölen handlar om. Som ni ser är den kolsvart som en imperial stout men istället för den här tunga, mäktiga, intensiva och omvälvande smaken som vi har i de flesta imperial stouts får vi istället på en frisk och humlemässig smak från en IPA. Vi bjuds lite sköna toner av citrus samtidigt som den där rostade malt-tonen med smak av karamell och choklad som vi är vana vid från en stout.

Humlemässigt har här Amarillo, Cascade Citra, Columbus, Magnum och Simcoe använts och det känns av. Det finns gott om humle i den här utan att det på något vis är överväldigande och obalanserat. Den bjuder på lite drag i kinderna men det är ju inte direkt Mohawks Extra IPA vilket förstås inte är meningen heller.

För att summera: Mohawk fortsätter leverera, det här är en riktigt bra öl som jag varmt rekommenderar.

India pale ales slutbetyg:

(7.5/10)
Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!