East Coast IPA – Sigtuna Brygghus

I USA må det vara västkusten som regerar. I Sverige råder det ingen tvekan om att Östkusten står för såväl skönhet som gastronomiska höjder. Västra Sveriges fisk och fjäll till trots – om du vill ha en riktigt god IPA i vår så ska du styra kosan mot Mälarens pärla och Sveriges äldsta stad; Sigtuna.

Humlefruktiga aromer får mina smaklökar att spela som Beethoven på precis samma sätt som en galant balanserad beska. East Coast IPA passar perfekt när du sitter på den klassiska skärgårdsbryggan och stirrar ut i den oändliga mälarvidden en tidig vårkväll eller en sensommardag. Sigtuna har återigen visat att man kan leva i en ölvärld bortom det extrema och ändå vara originell. Det är inte bara etiketten och kapsylen som andas kvalitet – dofterna som möter näsan när du andas in East Coast IPA skapar en känsla som kan liknas vid en salongsfylla; sofistikerad avslappning och ett solglasögonleende.

En överjäst india pale ale av den här kalibern för blott 21 kronor på bolaget är en skrattmatch. Om du befinner dig på fel sida av vårt avlånga land: köp den, sätt dig på ditt speciella smultronställe med någon du tycker om och dröm dig bort till östkustens vackra vidder. Om du befinner dig på rätt sida av vårt avlånga land: köp den, sätt dig på ditt speciella smultronställe med någon du tycker om och insup atmosfären som präglar världens vackraste sjövärld, skärgård och kust.

India pale ales slutbetyg:

(7.5/10)

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!