East River Spring Lager – Sigtuna Brygghus

För oss som lever och lever om i den kungliga huvudstaden så har våren verkligen stått bakom ytterdörren varje gång vi lämnat våra hem dom senaste dagarna. Således kommer vårsläppet på monopolet, däribland en frisk vårlager från Sigtuna Brygghus, i rättan tid i termer av timing. Vi har inte börjat planera picknickkorgen riktigt än, men vi har börjat drömma om ljumma vårkvällar, årets första grillning och vilka öl vi ska avnjuta i takt med att dagarna blir ljusare och längre. Det är ingen vild gissning att många vintertrötta svenskar väljer att knäppa av kapsylen på den här ölen när det vankas försommarfest. East river spring lager är en mainstream-öl. Men det är en riktigt jävla bra mainstream-öl. Och i vanlig ordning – jag älskar det och kan inte nog påtala vilket värde det har i min bok – så kommer brygderna från Sigtuna Brygghus i en förbannat snygg förpackning.

Vi kör några kontrollfrågor. Vill du ha en öl som doftar humle och blommor? Som smakar fräscht och friskt med en bra beska som hänger kvar lagom länge i munnen? Som du kan sitta och livsnjuta på en försommarveranda eller när det blir riktigt varmt i juli? Som du kan plocka med dig i båten när du ror runt och jagar gäddor? Då är det här ett riktigt bra alternativ. Hell är fortfarande min min bästa vän (skandalöst nog fortfarande orecenserad, det ska vi lösa) när det gäller ljusa lager jag dricker samtidigt som jag går igång med grillen. Men Sigtuna levererar ett fullgott alternativ. Högt betyg och hatten av. Spring’s in the air!

India pale ales slutbetyg:

(7/10)

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!