Greene King IPA – Greene King Brewery

Vi börjar med att göra en pinsam avbön. Greene King, säger du? Vem är det då? En snabb googling senare så satt vi här med munnen i samma form som en fågelholk. Greene King Brewery har bryggt öl sedan 1799 och omsätter i runda slänger 985 miljoner pund. Jo, jag tackar. Ja, va fasen – vi får väl skylla på att vi är rookies i den stora ölvärlden.

IPA:n är vi inte jätteimponerade av. Å andra sidan så hade vi inte lagt förväntningsribban särskilt högt. Det är en ganska klen IPA som bänkar in på 5 % och som levererar smakupplevelse därefter. Kort sagt, den saknar allt som vi gillar med en bra IPA – humlebeskan, eftersmaken och skjutsen i munnen. Vi tycker inte att den smakar illa, det är inte så. Den är god och det är en trevlig mingelöl. Men ska man dricka något lättdrucket så finns det andra öl som vi håller betydligt högre.

Greene King IPA finns på bolaget från och med 4/2-2012 och kommer att gå lös för 19.90. Vi tror att förutsättningarna är goda för bra försäljning. Det är en IPA som passar bra till förfesten och som förmodligen går hyggligt ihop med en enkel fredagsmiddag.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till Tomp för att vi fick en flaska redan nu.

India pale ales slutbetyg:

(5/10)

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!