Gustafs finger – Dugges ale- och porterbryggeri

Om det fanns en öldiskrimineringsombudsman så hade vi förmodligen haft en anmälan i postlådan för längesen. Det borde skrivas in i ölskribenternas förenings stadgar; “driver du en ölblogg längre än tre månader utan att recensera en öl från Dugges så kastar vi ut dig”. Gustafs Finger kommer med en etikett som är värdig ett riktigt bra bryggeri, ett namn som får tankarna att fara iväg åt alla möjliga håll och en smak som levererar mycket väl godkänt i relation till prisnivå.

När du häller upp Gustafs Finger i ett glas är det en djup kopparfärg som uppenbarar sig i glaset. Det är en färg som lovar en strong bitter med tydlig karaktär. Den håller vad den lovar. Den lägger sig snyggt i munnen, lagom vardagssträvt besk och med perfekt avvägda inslag av apelsin.

Gustafs Finger är bland annat bryggt på två av mina favoriter i humlevärlden: Cascade och Chinook. Sånt premieras ju i min bok. Och utifrån ovanstående hyllningskavalkad borde man ju kunna förvänta sig ett högt betyg. Jag är inte den som är den som bygger upp förväntningar i onödan. Således – högt betyg till Dugges och högt betyg till Gurra och hans finger. Mums.

India pale ales slutbetyg:

(7.5/10)
Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!