Läs mer om...

Liknande inlägg

Tipsa dina polare

Bästa påskölen 2012 – Hornbeer happy hoppy easter

Surfar man in på danska Hornbeers webbsida så möts man av en så salig blandning att en fjortishäxa framstår som balanserad. Det är IT á la 90-tal, det är webbshoppar, det är oljemålningar, det är öltunnor och det är humle. Och som pricken över i förmedlas det hela via västvärldens märkligaste språktolkning. Reklamcopy så som “Smager altså godt…” i detta sammanhang framstår närmast som en ironisk grimasch till hantverket som heter bryggerikonst. Mot den bakgrunden är det i alla avseenden förbannat överraskande att Happy hoppy easter är en balanserad IPA. Och förbannat trevligt.

I den här bloggen söker vi ofta efter det extrema. Det finns en charm i att dricka den första munnen av en ny bekantskap, nicka mot varandra samtidigt som beskan tar över munnen och dödar smaklökarna gentemot all annan öl. Alltså; det är charmigt att dricka humlebomber. Hornbeer har knappast levererat en humlebomb i den här ölen, men dom har levererat en väldigt balanserad öl som smakar humle på ett sådär sofistikerat sätt. Det är smekningar snarare än bombmatta, men det är smekningar som lovar mycket och som vet precis hur man kittlar en IPA-kär tunga.

Jag dricker gärna denna till en bra kötträtt och tycker att 45 kronor på monopolet är en helt okej kurs. Extra pluspoäng för en stor, fin skumkrona vid upphällning. Öl ska skumma. Det är sen gammalt. Finns den kvar nästa gång jag vänder ner på byn för att fylla på ölförrådet så åker det nog ner ett par stycken i den gråa korgen. ”Smager altså godt…” – det kan du spille din røv på*!

India pale ales slutbetyg:

(7.5/10)

*disclaimer: den stora sökmotorn har inte alltid rätt.

Övriga synpunkter i cyberspace:

Vin och gastronomi sparar inte på hyllningarna -18/20!
Biére de Per (vilket härligt namn, va?) är också nöjd.

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!