Brother Thelonious Belgian Style Abbey Ale – North Coast Brewery Apr03

Läs mer om...

Liknande inlägg

Tipsa dina polare

Brother Thelonious Belgian Style Abbey Ale – North Coast Brewery

Via en bekant så fick jag ett särskilt tips om den här ölen. Med viss skepsis mottog jag detta men bestämde ändå mig för att ge det en chans. Dessvärre så tycker jag att den trillade ner i den där sötsliskiga smörjan som kännetecknar alldeles för mycket av de belgiska brygderna som slår kommersiellt i Sverige. Jag tål det inte. Det är inte gott att dricka en flytande sirapslimpa. Det är inte gott när eftersmaken kännetecknas av tillsatt socker snarare än beska. Det är ungefär som att dricka kaffe med socker; är det sötman man vill åt kan ju lika gärna släcka en Trocadero i strupen?

Redan i dofterna som far upp i näsan när vi slår upp den i ett glas är det enkelt att avslöja de belgiska karaktärsdragen. Det kan låta som att det är sötman i sig som jag vänder mig mot, men det är snarare obalansen i brygden som helhet. När sötman tar över smakar det ju inte som öl. Då smakar det som spritig svagdricka. Jag tycker förvisso att ölen blir bättre och bättre med tiden som det tar att dricka en flaska. Men brodern som heter Thelonious har heller inte riktigt bra koll på all alkoholhalt – 9,4 % spretar alldeles för mycket och brinner igenom mot slutet av varje klunk.

Nä, det är var inte min påse popcorn. Men det har ni ju förstått vid det här laget. Ni som gillar den här; berätta gärna varför jag har fel.

India pale ales slutbetyg:

(4/10)

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!