Bruksöl – Skebo bruksbryggeri Apr24

Läs mer om...

Liknande inlägg

Tipsa dina polare

Bruksöl – Skebo bruksbryggeri

Jag vill minnas att detta är den allra första ölen jag drack på SBWF. I all förvirring över de oändliga möjligheter som mötte mina sinnen så landade jag i en bruksöl från Skebo. Jag tror att mycket av det som kom att leda till ett intresse för drycken som är öl grundlades i och med dom första klunkarna på den här ölen. Inte för att den var briljant, men för att den var startskottet på en kväll som på det hela summerades som alldeles fantastisk. Och även om Skebo bruksöl inte levererar riktigt så som jag minns den än idag, kommer jag alltid att se tillbaka på den med mycket värme.

Detta är en lättdrucken, men ändock härligt humlefrisk öl. Jag gillar den guldgrumliga tonen på vätskan och jag gillar den ganska bittra eftersmaken som bryter av snyggt med en söt släng av honung. Om än det finns många bättre alternativ via Systembolaget är detta en stabil verandaöl och om man skulle göra en jämförelse med mycket annat som bjuds på uteserveringarna i hufvudstaden så skulle bruksölen att hamna i en klass för sig.

På den negativa sidan tycker jag att den är lite väl tunn i kroppen. Vidare är dryga 27 kronor på Systembolaget ett ganska högt pris för den här typen av brygd. Jag tycker ändå att du ska prova. Du kanske blir fast och sitter med en ölblogg och hela källaren full av små älsklingar om ett par år? Allt kan hända.

India pale ales slutbetyg: 

(6/10)

Andra recensioner:
En riktigt trevlig session bitter säger Bark.
Fajan och Jöns tycker inte den når upp till medel

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!