Ctrl Alt Delete – Nils Oscar

Detta är alltså en altbier (gammal öl på tyska). Överjäst, kallagrad och så vidare. Vi släpper begreppen där och fokuserar på det som vi fokuserar allra bäst på. Nämligen design, copy och text. Nils Oscar är ju så pass etablerade på Bolaget att nya släpp per automatik tycks dra ögonen till sig. När de nya släppen dessutom kallar sig för Ctrl Alt Delete, ja då blir det försäljningssuccé. Det räcker med en snabbgoogling för att kunna konstatera att namnet har fått både en och annan att dra på smilbanden. Det är ingen enkel match att gå med den stenhårda konkurrensen på Bolaget, men Nils Oscar väljer smarta vägar och skickar ut näsan lite längre brukligt här. Det lyfter vi på hatten för.

Ölet är kopparfärgat och skummar lätt när man häller upp det. Doften påminner mig om hö. Tänk dig att du styr kosan ut på vischan, tar sikte på en bondgård och stiger ur bilen. De lukterna som möter näsan just då, just precis när du öppnar bildörren; ladugård och bönder och natur och smutsiga djur. Nåt sånt. Smaken är väl lite comme si comme sa. Drar åt det brödiga hållet, men jag tycker inte att den levererar karaktär. Kan bero på att den är så pass humlefattig. Och så lättdrucken. Lite beska, por favor?

Slutsats då? Halvtrist öl från Nisse. Halvtrist recension från mig. Tyvärr alltså, det här tänder jag inte på. Ni som har hängt med sedan starten vet att vi brukar gå igång på samtliga cylindrar när vi recenserar Nisses. Det här liknar mer ett PR-trick än en öl som är brygd med kärlek. Men fan vet jag. Den fyller säkert sin funktion om man gillar de här tyska varianterna. Jag kanske drack den för kall?

India pale ales slutbetyg:

(5.5/10)

Andra recensioner:
Barken ger hyfsade 3,35.
Humligheter är desto mer överens med mig.
Karlströms Malt gillar namnet.
Bra skit, säger Per.

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!