Organic Goldeneye Pale Ale – Black Isle Brewery

Vad har vi här då? Jo, en ekologisk öl från skotska bryggeriet Black Isle – som av en händelse bara brygger just ekologisk öl. Kul för dem som gillar sånt! Vad betyder det då exakt? I det här fallet att varken bekämpningsmedel eller extra näring använts för att framställa den malt och humle som ölen bryggts på och smaksatts med.

Etiketten skapar intrycket att ölen är rustik och håller hög kvalitet, men tittar vi lite noggrannare hittar vi skrivningar som “Save the planet drink organic”, och det hela blir lite over the top.

“Beers brewed in paradise” står där likaså. Om det stämmer vill vi inte dit – för smakprovningen utvisade att den här ölen är riktigt tråkig.

I aromen, som är sliskigt söt, hittar vi malttoner, smörkola, ljus sirap, citrus och gräs. Bäst kan den liknas vid atmosfären i en godisbutik som gör sin egen kola. Smaken är ganska intetsägande, kort, tunn, ofräsch… Blaskig. Inte alls speciellt angenämt efter några klunkar. Det enda som sölar fast i truten efter ett tag är en bitter smak och värmen från alkoholen.

Organic Goldeneye Pale Ale har funnits ett tag i bolagets fasta sortiment. Varför frågar vi oss, när det finns så mycket finfin öl därute som förtjänar en plats i det svenska rampljuset.

Det här är den enda ölen som vi hittills har provat från Black Isle. Vi är hoppfulla och tror på bättre möten framöver!

ABV: 5,6 %. Kostar: 17 pix för 33 cl.

India pale ales slutbetyg:

(4/10)

Andra röster i parlamentet:

Sticker inte ut, men funkar till maten enligt Ölsvammel: 3,4/5.
Positiva 3,9/5 hos Ölkultur som tycker att den liknar Fullers ESB. Vi gillar inte den heller.

Johannes

Om Johannes

Norrlänning med förkärlek till den amerikanska öltraditionen och bryggerier som Great Divide, Flying Dog, Southern Tier och Sierra Nevada. Dyker även ner i ett och annat whiskyglas.

Läs fler inlägg jag har skrivit!