Organic IPA – Napa Smith Brewery

Från Kalifornien och Napa Smith Brewery kommer den här ekologiska IPA:n. Från och med idag (2/4-12) finns den på Bolaget. Via importören Tomp fick vi chansen att pröva den redan i helgen som gick. Och därför får ni recensionen redan nu.

Man kan ju tycka att ekologiskt borde vara laddat med positiva värden efter årtionden av framgångsrik miljölobbying från alla möjliga håll och kanter. Dessvärre så har jag ganska tråkiga upplevelser av de öl som är bryggda på ekologiska råvaror. Om det har med råvarorna att göra eller om jag bara har haft otur får vara osagt. Men det är mot bakgrund av detta som jag glatt kan konstatera att den onda cirkeln är bruten. Napa Smiths miljövänliga skapelse smakar gott – riktigt gott!

Ölet har en ljus bärnstensfärg och doftar precis så som en bra IPA ska; blommigt, blommigt, blommigt. 75 IBU skickar ut en väl balanserad beska i munnen och Palisade, Tettnang, Smaragd och Cascade ser till att blommorna från doften följer med hela vägen ner i strupen samtidigt som den biter sig fast i en sommarmässig eftersmak.

Napa Smith Organic IPA slår sig in i den kategori india pale ales som jag köper extra många av just den här tiden på året. Det är en lättdrucken öl, utan att vara slaskig. Det är en fyllig öl med karaktär, utan att vara extrem eller obalanserad.

Kostnaden för en flaska landar på 21,90. Är du ute efter ett stabilt alternativ som levererar ihop med en hockeymatch eller en vårpicknick tycker jag att du ska pröva denna.

India pale ales slutbetyg:

(7/10)

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!