Postiljon – Jämtlands bryggeri

Postiljon – also known as: posten, postgubben, brevis. Av franskans Postillon. Bärare av brev från en till annan. Exakt vad Jämtland tänker här är beyond us, men vi köper det! En strong pale ale är vad vi har framför oss i alla fall, på 5,8 % i en knubbig halvlitersflaska. Vi har inte recenserat något från Jämtlands bryggeri förut, så det är hög tid.

Vid första kontakten med Postiljon slår det oss att den är som gamla stans atmosfär – lite unken, men på ett mystiskt och intressant vis. Ölen är mellanmörk. Aromen och smaken är komplex och svårdefinierad, men här finns rostade toner, en god portion brödighet samt en del torkad frukt liksom citrus. Beskan är tilltagen och lever genom hela smaken. Det är svårt att sätta fingret på varför, men trots sin intressanta och tilltagna karaktär faller denna strong ale oss inte riktigt i smaken. Vi tycker trots detta att du ska ge den ett försök, om du lyckas få tag på en. Den finns på ett begränsat antal systembolaget-butiker.

Postiljon kommer med ett mycket imponerande track record av guld och silver från olika årgångar av Stockholm Beer Festival.

Priset? 23,70 kr.

India pale ales slutbetyg:

(5.5/10)

Så tycker andra:

En tidig klassiker men inte längre i särställning, menar Beer Sweden.
“Smaken gillar jag direkt”, skriver Vinologi.

Johannes

Om Johannes

Norrlänning med förkärlek till den amerikanska öltraditionen och bryggerier som Great Divide, Flying Dog, Southern Tier och Sierra Nevada. Dyker även ner i ett och annat whiskyglas.

Läs fler inlägg jag har skrivit!