Single Hop ale – Oppigårds

Här har vi en Single hop utan vidare beska men med skönt frisk smak av citrus. Som ni kanske lyckats gissa er till av namnet används här bara en humlesort som i det här fallet är Styrian Golding från Slovenien. Ölen är bryggd med både pale ale malt och vetemalt.

Jag måste säga att jag tycker att den här är jäkligt stabil. Den halkar ofta med i påsen för att den nästan alltid finns på bolaget och för att den alltid är bra. Påminner på det viset lite om Liberty Ale till kategorin, en öl som man aldrig blir besviken på men samtidigt en öl som aldrig riktigt levererar något oväntat eller spännande.

Tyvärr lider den lite av det syndromet som jag tycker alla öl från Oppigårds lider av. Det är lite klent och svagt. Det är lite för mycket mellanmjölkens förlovade land. Nog för att detta är en Single hop, så man kan inte förvänta sig särskilt mycket umpf eller stake men det saknas något här.

Det här låter som en sågning vilket det absolut inte är. Jag gillar den här men den ska ses för vad det är – en stabil single hop ale med svag beska men skön fruktighet. Släng ner en jävel i påsen och drick den som första öl innan du går till förfesten eller ta den här istället för en lager.

India pale ales slutbetyg:

(5.5/10)

Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!