Tok-Olle – Strömsholms brygghus

Jag satt förvisso inte i söderläge, kisade mot solen och njöt, enligt bryggeriets rekommendation, samtidigt som jag drack denna. Men det är enkelt att slå fast att den borde smaka bra i en sådan position. Det här är en enklare ljus ale med mer fokus på malt än på humle. En sommaröl, som på typiskt Strömsholmsmanér ska ersätta en stor stark från Pripps. Den gör den den alldeles galant. Men hur håller den mot konkurrensen i genren?

Till att börja med vill jag kredda Strömsholm för två saker. För det första så är flaskan samt etiketten väldigt aptitlig. För det andra så gör de helt rätt i att hälla ner 50 cl i flaskan. Det måhända att detta är en pale ale, men jag dricker den som om den vore en sommarlager. Då ska det vara mycket innehåll i flaskan.

Vill du satsa på en enkel ale med lagerkaratär som smakar lätt fruktigt och som avslutar torrt? Vill du att den ska vara måttligt alkoholtät så att du kan dricka ett par stycken utan att trilla av stolen framåt kvällssolen? Vill du ha en ganska kraftigt kolsyrad öl som erbjuder en bra svalka på balkongen eller uteserveringen? Ja, då heter din häst Tok-Olle. Jag tycker att de har lyckats hyfsat bra gentemot ändamålet. Men jag bälgar bra mycket hellre i mig Bälgviken pale ale när temperaturmätaren börjar visa varmare grader framåt sommaren.

Tok-Olle finns att få tag i via Systembolagets beställningssortiment.

India pale ales slutbetyg:

(5.5/10)

Andra recensioner:
Ofiltrerat gör den hela 3,8.
Bärs som bärs är också helnöjda. 

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!