Applehead – Shipyard brewing May13

Läs mer om...

Liknande inlägg

Tipsa dina polare

Applehead – Shipyard brewing

“(Spring!) Grannen är hack i häl, han påstår att jag stjäl från hans äppelträd!” Så lyder den första meningen i den första versen av Movitz hit Äppelknyckarjazz från 2008. Att nån har pallat äpplen för att röra ihop den här vätskan (a.k.a. ölen) står bortom allt tvivel. Om det är Shipyard som har rensat äppelträd i Luleå eller om Movitz bara har varit höga på Applehead, det förtäljer inte historien. Alldeles oavsett så levererar bägge en alldeles speciell fetisch för äpplen på ett alldeles speciellt sätt. Mer verkshöjd än så blir det inte i den här brygden.

Egentligen finns det inte mycket att säga om Applehead. Den doftar överjästa äpplen och smakar äppelpaj med massor av kanel och en släng av kardemumma. Det sägs vara en veteöl, men den är guldig som en pale ale eller en sommar-IPA. Brödig maltighet saknas i princip helt och är utbytt mot en kakig sötma som borde kunna hävda sig själv som en dessert. Är du en hardcore äppleätare så dricker du denna tillsammans med en äppelpaj; det borde bli en jäkla äppleskjuts.

Den faller inte oss i smaken, men den smakar inte illa heller. Vi drack upp hela flaskan. Bara en sån sak. Men det likväl ett mediokert betyg. På den här bloggen kommer vi aldrig att dela ut höga betyg till flytande kakor eller bakelser som slentriankallar sig för öl.

India pale ales slutbetyg:

(4/10)

Andra röster:
Humligheter refererar också till Äppelknyckarjazz. Vad glada dom ska bli på Movitz PR-byrå!

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!