Kujo – Flying dog May09

Läs mer om...

Liknande inlägg

Tipsa dina polare

Kujo – Flying dog

Den här ölen kommer med ett namn som härstammar från den galna hunden i Stephen King-klassikern med samma namn. Den påläste skulle dock kunna hävda att namnet möjligtvis kommer från Kujo Yoritshune, den fjärde shogunen av Kamakura-shogunatet. Även om det förstås är väldigt intressant med japansk historia och en massa gamlan shoguns till höger och vänster har jag ändå en känsla av att namnet kommer från hunden. Det är ju trots allt Flying Dog som har gjort den…

Efter dagens totalt irrelevanta historialektion ska vi nu ägna åt oss det som ni förhoppningsvis läser bloggen för, nämligen själva ölrecensionen. Doften är ganska typisk för en imperial stout;  vi hittar mörk choklad, kaffe, en känsla av brödighet. Allt toppas av med ett visst alkoholstick. Jag hade nog förväntat mig lite mer kaffe men räknar med att det kommer i smaken istället.

Smaken är bra, det är gott. Det är rostat och det är oväntat beskt faktiskt. Vi känner bitterheten från kaffet men saknar tyvärr fylligheten. Jag får känslan av att man dragit i en americano istället för att bara jobba med en gammal hederlig kanna kok-kaffe. Nu vet inte jag hur stort det är med just kok-kaffe i Maryland, men jag hade i vilket fall önskat mig lite mer fyllighet i kaffesmakerna.

Slutsatsen är att det är en kraftig stout med en väldigt markerad beska för att vara just en stout. Den saknar mycket av den mysfaktorn som man hittar i till exempel Yetin. Jag måste säga att jag är lite besviken. Det är klart att det är en bra öl och det är en bra stout men jag skulle köpa en Yeti framför denna vilken dag som helst.

India pale ales slutbetyg:

(7/10)

Andra recensioner:

Malt, humle, jäst och vatten ger höga poäng.
Lite för skarpt tycker ölhunden.

Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!