Skogstorps India Pale Ale – Eskilstuna Ölkultur

En riktigt trevlig fräschör, minsann! När en sådan fras får utgöra startskottet på en ölprovningskväll, då vet man att man har lagt ribban på rätt nivå. Vi hade ett helt gäng med bärs från alla världens hörn framför oss i fredags, men vi inledde kalaset genom att spela ett säkert kort; en IPA ifrån genuina lilla Eskilstuna.

Den jästiga grumligheten kompletterat av ett klibbigt skum får ölet att se sådär härligt färsk ut. Det gillar vi, ihop med en ganska originell doftbild. Sötare än andra ipor som är bryggda på brittiskt manér, men ändå på ett sätt som lovar en angenäm känsla i munnen.

Smaken, då? Redaktionen delar ut spridda upplevelser; citron, grapefrukt, söta bär och den lite mer oväntade nyponros. Överlag är det nöjda tongångar, om än inte lyriska. En ganska kort och tunn beska ihop med en frisk syrlighet får detta att likna en pale ale mer än en IPA.

Sammantaget tycker vi att den är lite väl tunn, men ändock en bra sommaröl. Men ska man bara välja en sommaröl från Eskilstuna så ska man välja Bälgviken pale ale istället.

India pale ales slutbetyg:

(6/10)

Andra röster:
Humligheter är nöjd!
Humulus Lupul är inne på samma linje som vi – lite tunt.

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!