Old Ruffian – Great Divide

Ni som läser bloggen vet att vi är stora fans av Great Divide och håller både stouten Yeti samt julölen Hibernation Ale väldigt högt. Förväntningarna på deras Barley Wine är därmed förstås väldigt höga. Ölen levereras i en imponerande flaska om 650 ml med den klassiska Great Divide designen som vi redan hyllat.

Vad namnet Old Ruffian kommer från tvista de lärde men vi kan anta att det inte ligger jättelångt från sanningen att det har något att göra med denna galopphäst. Vilka växlar man kan dra på detta och vad det kan tänkas innebära skulle vi kunna orera om en bra stund här men låt oss i stället fokusera på den faktiska ölen.

Upphälld i glaset ser vi en härligt rödaktig färg med klart vitt skum. Doften är sötaktig med inslag av röda bär och frukt. En del toner påminner mer om ett rosévin än en öl.

Smaken är söt men ändå väldigt balanserad. En viss alkoholhetta gör sig påmind men det är inte alls det sting/stick vi kände i Bigfoot. Beskan är perfekt avvägd och smaken sprider sig i munnen på ett helt fantastiskt sätt. Smak av russin och en skön knäckighet uppenbarar sig. Den här ölen är helt enkelt perfekt balanserad och smakerna samspelar på fantastiskt sätt. Great Divide är ute och balanserar på en tunn tråd här men de gör det perfekt. Nu lanserar inte vi oss som några experter på barley wine men utav det vi druckit håller vi denna högt.

Det finns inte så mycket negativt att hitta här förutom förpackningen. 650 ml Barley Wine på 10,2% känns lite mastigt att klämma i sig själv. Visst dela på två säger du men varför inte bara köra en vanlig 500 ml eller 350 ml flaska?

India pale ales slutbetyg:

(8/10)

Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!