Blonde – Nøgne ø Aug24

Läs mer om...

Liknande inlägg

Tipsa dina polare

Blonde – Nøgne ø

Det är inte varje dag vi på bloggen sitter med en belgare framför oss, och inte heller är det varje dag som man stiftar bekantskap med en ny variant från våra kära vänner på norska Nøgne ø. Men en sådan dag är det nu! Tillskansandet av denna brygd må inte ha varit det mest klimatsmarta företag, för medan Nøgne ø:s distribution ligger ganska nära oss i Sverige har just detta exemplar färdats via Barcelona. Det var nämligen där, på den ymniga ölbutiken La Cervetica som den inhandlades för några veckor sedan. Bland den inhemska ölen från Katalonien och ett ganska brett utbud av amerikansk ale fanns ett imponerande utbud av öl från just Nøgne ø och det ju är svårt att motstå.

Svår att motstå ja… Det är just vad en Blonde på några enstaka grader från Nøgne ø är en sån där kletigt varm dag på högsommaren. Knäpp av kapsylen när den är riktigt kall och drick när du är färdig med gräsklippandet, tycker Nøgne ø själva, och vi instämmer. Ett blindtest vid låg temperatur och det ligger nära ett glas champagne. Friskt, bubbligt och törstsläckande. Balanserat, med citrustoner och en lätt maltighet. Para med skaldjur, fisk eller kyckling. Servera som välkomstdrink.

Hur just Nøgne ø:s blonde rejtar jämfört med andra belgare har vi ingen kvalificerad aning om, men det här tycker vi är gott! Ibland behöver det inte bli mer komplicerat än så. Om du kan få tag på ett par att avnjuta på vad vi hoppas blir några varma, soliga dagar till den här sommaren så gört! Det kan ju generellt sägas att alla tillfällen att handla öl från Nøgne ø bör fövaltas väl.

Blonde ligger på 4,5 % och säljs i halvlitersflaskor. Ölet är fylligt trots sin ganska låga alkoholhalt.

India pale ales slutbetyg:

(7/10)

Johannes

Om Johannes

Norrlänning med förkärlek till den amerikanska öltraditionen och bryggerier som Great Divide, Flying Dog, Southern Tier och Sierra Nevada. Dyker även ner i ett och annat whiskyglas.

Läs fler inlägg jag har skrivit!