Triple hop weizen – Sigtuna brygghus

Lekarna är avklarade, kräftorna står på bordet och hattarna sitter på. Ni vet, precis när laddningen är som mest intensiv i luften, just innan skivan drar igång. När dofterna av sensommar blandar sig med kräftspad och lätta moln skingrar sig mot havet i horisonten. Då, precis då, och innan nubben hittar ner i struparna och ut i blodet är tillfället givet och perfekt att avnjuta en god öl. En öl som lämpar sig alldeles särskilt väl till tillfället, i allt vad vad gäller utseende, doft, smak och kombination. En Triple hop weizen från Sigtuna brygghus.

Till kräftskivan eftersträvas ett öl med tydliga smaker, lagom beska och så låg alkoholhalt som möjligt. Triple hop weizen – som så sent som i somras utsågs till Allt om öl-festivalens bästa öl av besökarna – uppfyller samtliga kriterier. Framförallt tycker vi att den gifter sig fantastiskt fint med kräftor och annat gott som hör kräftkalaset till.

Veteöl luktar så gott! Denna bjuder på banan och sommaräng i perfekt balans med de traditionella veteölsdofterna vete och jäst. I smaken bjuds vi på en för stilen originell strävhet. Ett kryddigt bett som ger ölet en sällsynt karaktär, en beska som är svår att sätta fingret på men som lever kvar länge i munnen. Just strävheten och det torra där citrus och syrlighet tar mer plats än det fruktiga ger ölet ytterligare en skaldjursdimension. Kort och enkelt uttryckt; ett veteöl med sting och gott om humle (från tre olika kontinenter dessutom)!

Detta är ett toppenöl till ett riktigt bra pris. Äter du inte kräftor? Drick den ändå. Köp via Systembolagets beställningssortimentet eller butikerna närmast Sigtuna.

India pale ales slutbetyg:

(7.5/10)

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!