Windsor Knot – Windsor & Eton Oct17

Läs mer om...

Liknande inlägg

Tipsa dina polare

Windsor Knot – Windsor & Eton

William och Kate med kläder på.

William och Kate med kläder på.

På senare tid har makarna Prince William och Kate Middleton varit mer kända för avslöjande bilder än för deras bröllop som hölls förra året. Vi är egentligen rätt så ointresserade av både nakenbilder och bröllop, men får anledning att nämna det eftersom vi sitter med ett öl framför oss som har koppling till det senare. Bröllopet alltså. Windsor knot bryggdes enkom för att vara ett minnesmärke för bröllopet och flaskan pryds av två kärleksstinna knölsvanar som i sitt närmande av varandra bildar ett hjärta med sina halsar. Inuti finns en halvmild bitter slash pale ale i brittisk stil. Nåväl, låt oss smaka och se om vi förälskar oss!

Vi förnimmer det klingande spelet av silverklockor över Windsors hedar när vi sprättar kapsylen och slår upp. Ölet är klart med en bärnstenston och den smutsvita skumkronan sjunker samman ganska snabbt. Humle dominerar i doften men det finns också en tydlig ton av karamellmalt. I nyanserna hittar vi blommor och melon. Ölet sitter en aning lankigt i munnen – kanske på grund av en relativt låg alkoholhalt på 4,5 procent. Det finns en markerad beska som hade krävt en något fylligare kropp, och en lätt syra som inte riktigt hör hemma så nära inpå ett bröllop. Det ska ju helst komma långt senare. Ölet blir godare efterhand men når tyvärr inte fram till de sprudlande kapitlen i vår högtidsbok.

India pale ales slutbetyg:

(5.5/10)

Andras recensioner:

Bark: 3,75/5
Manker: Bra+

Johannes

Om Johannes

Norrlänning med förkärlek till den amerikanska öltraditionen och bryggerier som Great Divide, Flying Dog, Southern Tier och Sierra Nevada. Dyker även ner i ett och annat whiskyglas.

Läs fler inlägg jag har skrivit!