Blond Bitch Beer

Blond bitch beer

Blond bitch beer

Vi har med viss vånda redan provsmakat Belzebubs Bulldozer som ingår i Systembolagets De Graal Belgobox tillsammans med 3 flaskor Big brown bastard och 6 flaskor Blond bitch beer. Den sistnämnda är vad som står på tur i dag, och det är en belgisk veteöl från de Graal på 6,8 procent.

Blond bitch beer är blekgul som ett Blend-paket med vitt medelstort skum. Doften är frisk och inbjudande med en vetesyrlig överhängande ton, en viss kryddighet och en touche av apelsinskal. Ölet landar fjäderlätt på tungan men växer med en viss alkoholhetta som inte alls är oangenäm. En viss smörighet gör sig känd, och en mild beska som hellre spanar från kulissens hörn än stjäl showen. På det hela taget är det en riktigt god öl, om än lite för osnäll – eller bitchig – för att förtjäna ett högre betyg.

I höstmörkret och lätt hypnotiserad mellan ekon av oktoberfest och halloween kan det tyckas svårt att hitta en plats för den här typen av milda veteöl, men så behöver det inte vara. Låt den göra sillsmörgåsen sällskap. Eller drick den i sin solitär på en onsdag kväll till halv åtta hos mig. Vem vet, du kanske reser bakåt i tiden och får känna sommarvärmen mot din hud igen för en stund.

India pale ales slutbetyg:

(6.5/10)

Andras recensioner:

Beer-naise.se ger 5/10.
Bark: En okej witbeer.

Johannes

Om Johannes

Norrlänning med förkärlek till den amerikanska öltraditionen och bryggerier som Great Divide, Flying Dog, Southern Tier och Sierra Nevada. Dyker även ner i ett och annat whiskyglas.

Läs fler inlägg jag har skrivit!