Doorstep Brew lägger ned verksamheten Nov12

Läs mer om...

Liknande inlägg

Tipsa dina polare

Doorstep Brew lägger ned verksamheten

Häromdagen möttes vi av beskedet att Doorstep Brew bestämt sig för att lägga ned sin verksamhet. Detta beslut kommer bara månaden efter en ganska kraftig lansering på Stockholm Beer and Whisky festival och förvånade oss mycket. Vi träffade Carl från Doorstep Brew på mässan och fick då intrycket av ett företag som kände att de var på gång.

Hur kommer det sig då att det här beslutet kommer nu?
Carl:  Det är något som vuxit fram och är en kombination av många olika saker. Vi hade diskussioner innan Stockholm men när vi väl bestämde oss för att åka dit bestämde vi också för att köra det fullt ut.

Har det något att göra med att ni inte nått era mål för mässan eller är det andra saker som ligger bakom?
Carl:Efter Stockholm var det två avgörande skäl; dels nådde vi inte 100% av de mål vi satte upp för SBWF men vi var nära nog för att driva det vidare och se en tydlig trend för att Doorstep Brew var en idé som fungerade och låg rätt i tiden.  Det vi däremot såg var att vår danska importverksamhet fick en tydlig ökning och vi knöt flera avgörande avtal vilket gjorde att vi var tvungna att välja mellan vår importverksamhet i Danmark där vi bland annat jobbar med att introducera Mohawk på den danska marknaden och vår verksamhet i Sverige. I det valet tror vi att vår importverksamhet i Danmark kräver mindre initiala investeringar vilket gjorde att vi tvingades välja den.

Är Doorstep Brew nedlagt för all framtid eller kommer vi kunna se en återupplivning framöver?
Carl: Jag vill absolut inte stänga några dörrar för att verksamheten kommer tillbaka under ett annat varumärke inom inte alltför lång framtid. Men istället för ett sortiment på 150 rullande ölsorter skulle det då ha ett sikte på det dubbla men här vågar jag inte lova något.

Vi på Indiapaleales.se konstaterar att det är tufft att bedriva konkurrerande verksamhet till monopolet och önskar givetvis Carl och co lycka till med sitt danska projekt framöver.

Micke

Om Micke

Tycker att Nøgnes IPA är den bästa öl som någonsin gjorts tillsammans med Mohawks Extra IPA. Humlebomb? Ja tack!

Läs fler inlägg jag har skrivit!