Bästa påskölen 2013 – Golgata bitter – Dugges Mar26

Läs mer om...

Liknande inlägg

Tipsa dina polare

Bästa påskölen 2013 – Golgata bitter – Dugges

Påsktuppen galer i Golgata! Ettvemodigt skrik på lidandets väg söker svar på frågan som de kyrkliga har undvikit i årtionden. Frågan om vilket öl som bör rinna ner i den nydöptes strupe. Som rimligen borde inmundigas på prästexamen. Som man kan stänka ner sin bibel med. Dvs, frågan som svarar på följande: vilken öl väljer Jesus när han äter sitt påsklamm?

Om vi antar, med Guds goda samvete, att Jesus hade känsla för etikettdesign hade hans bruna ögon snabbt fallit för Dugges. Alltid stilrent, alltid enkelt. I det här fallet låter de enkelheten genomsyra hela drycken. Det finns en lätt brödighet i doften som fladdrar vidare med större kraft över tungan. Nötigt, men varken vårfriskt eller svalkande.

Varma sommardagar i Jerusalem, då ligger annat närmare till hands. Men för att lätta upp sinnet med små mängder alkohol duger den ypperligt. Och, ja, va fanken. Om du är profet på upplysningens väg, i all hast stridande och stressad, då är det klart att den går ned hop med ett stycke lamm.

Gott utan att glänsa.

India pale ales slutbetyg:

(6/10)

Daniel

Om Daniel

Dricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. Bangar aldrig på en humlebomb! Väntar fortfarande på att dricka den perfekta ölen. Men Mohawk Extra IPA kom ganska nära.

Läs fler inlägg jag har skrivit!